Esittelyvuorossa Mikan eli "Tulilangan" Thunderbird

MIKAN THUNDERBIRD

Loppuvuodesta 2006 selailin duunikaverin kanssa Nettiautoa. Silmiin osui valkoinen -64 Thunderbird. Kaveri, joka on pitkän linjan Mustang -harrastaja, rohkaisi kokeilemaan. Joulun alla auto häipyi Nettiautosta ja luulin pelin olevan menetetty. Vuoden vaihteen jälkeen auto ilmestyi myyntiin uudestaan, ja ei mennyt kauaa, kunnes se matkasi lavetilla Hämeenlinnasta Porvooseen.

Tunska on ollut kiitollinen harrastettava. Auto oli hyvinkin alkuperäiskuntoinen ostettaessa ja pari ensimmäistä kesää menikin siinä kuosissa. Auton on uitettu Suomeen Alabamasta joskus 90-luvun alkupuolella. Aluksi se oli ollut jobbareiden kiertopalkinto mutta viimeiset 10 vuotta se oli asustellut Hämeenlinnassa harrastajalla jolta sen ostin. Ainoa iso miinus oli luistava peruutusvaihde, joka korjattiin ensimmäisenä talvena Matti Lehtisen johdosta.Tekniikka on alkuperäinen ja sähköihinkään ei ole pahoja räpellyksiä tehty. Kuluvia osia on vaihdeltu ja muutakin uusittu vuosien myötä. Mitään dramaattisia suunnitelmia ei Pöllölle ole suunniteltu. Viime vuosina luukkia on hieman muutettu mild kustom suuntaan. Kaikki toki niin, että auto on mahdollista palauttaa alkuperäiseen asuun. Talvella 2015 on otettu työn alle sisustan uusiminen.

Maileja on mittariin kertynyt paljon. Fordin FE390 + Cruise-O-Matic on osoittautunut hyvinkin luotettavaksi komboksi. Suomen tapahtumia on kierretty ahkerasti ja ainoastaan kesä 2013 jäi väliin talonrakennusprojektin takia. Marraskuussa 2013 Pöllö saikin liihotella uuteen kotipesäänsä.

Auto: Ford Thunderbird -64 "Pöllö"

Omistaja: Mika Virta

Teksti ja kuvat: Mika Virta